Friday, October 15

got music?

müzikle ilgili "büyülü" cümleler kurmaya yetecek bir kulağım ve/veya kültürüm yoktur ama zamanında bir türkçe rock albümünün teşekkürler kısmında adımın yazmış olmasından aldığım gaza dayanarak söylemek istediğim bir şey var. bu müzik denen meretin 1 sizinle hiçbir alakası, anısı olmayan bir şarkının bir anda içinizi herhangi bir hisle doldurması 2 belli bir dönem / his / insanla özdeşleştirdiğiniz bir şarkının ne durumda olursanız, o şarkıyı nerede ve ne zaman dinliyor olursanız olun sizi alıp o döneme götürmesi şeklindeki iki gücü tehlikeli insanların eline geçerse büyük sorunlara yol açabilir bence. ilgilenilsin bununla.

2 comments:

e. pınar said...

Isin garibi ayni seyler koku icin de gecerli...

gülş said...

biraz da alakasız kaçacak belki sapacak konudan ama müzik işi her türlü çok sakat iş ve bu yüzden de ciddi ciddi tapıyoruz sanırım. yazıyı okuduğum saniye aklıma gelen quote'u copy&paste bros gururla sunar:

"What came first, the music or the misery? People worry about kids playing with guns, or watching violent videos, that some sort of culture of violence will take them over. Nobody worries about kids listening to thousands, literally thousands of songs about heartbreak, rejection, pain, misery and loss. Did I listen to pop music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to pop music?"

Nick Hornby, High Fidelity.